De letter Q staat bij ons voor quality, kwaliteit die wij u kunnen bieden. Iedereen heeft wel een eigen idee van wat kwaliteit betekend. Maar hoe regelt u ‘kwaliteit’ op managementniveau? En welke middelen heeft u tot uw beschikking om de gewenste kwaliteit voor uw organisatie, producten en diensten tot uitdrukking te brengen? Wij begeleiden u in de complexiteit met de implementatie van een, bij uw bedrijf passend, kwaliteitsmanagementsysteem.

Maar Q staat ook voor Quest, uw vraag is onze speurtocht naar een antwoord. Wij hebben in de afgelopen 30 jaar kennis vergaard en deze kennis willen wij met u delen. Heeft u een vraag op het gebied van milieu, arbo, veiligheid, ruimtelijke ordening en duurzame bedrijfsvoering? Als een ‘wandelende bibliotheek’ zorgen wij voor een geschikt antwoord op uw vraag.

Helpdesk

Onze helpdesk bestaat uit medewerkers die voor u de wet- en regelgeving bijhouden, geen vraag is te veel voor ons. Of het gaat om verandering of vernieuwing in wet- en regelgeving, onze medewerkers zijn steeds ‘up-to-date’.

Hoe wij u kunnen assisteren?

Wij helpen u met het bepalen van uw keuze. Het inrichten van uw organisatie, het helder neerleggen van uw visie, het vaststellen van uw kwaliteitsbeleid en -strategie, het verzorgen van een werkbaar besturingsmodel, het opzetten van een managementsysteem (ISO 9001, INK-model, etc.), het begeleiden van het certificeringstraject, het uitvoeren van audits, het verzorgen van trainingen en het maken van jaarverslagen behoren tot onze werkgebieden.

Kortom, wij assisteren u van begin tot eind om uw kwaliteitsdoelstellingen tijdig te behalen. ‘Just in time’ is onze kwaliteitsfilosofie. En onze helpdesk staat garant om u verder te helpen met uw vraagstelling.